Close
(0) proizvoda
Vaša korpa je prazna.
Sve kategorije
    Filters
    Podešavanja
    Pretraga

    Privatnost podataka

    Lični podaci
    Vaši lični podaci se koriste u svrhu poboljšanja naših usluga, slanja robe na adresu, primanje obaveštenja o željenim proizvodima, akcijama...
    Detalje o načinu upotrebe Vaših podataka, kao i o Vašim pravima možete pročitati u nastavku teksta "Politika privatnosti"
    Vaše pravo na privatnost
    U svakom trenutku možete pregledati ili obrisati Vaše podatke na našem portalu, ukoliko mislite da je ugožena Vaša privatnost ili iz bilo kog drugog razloga.
     
     Vaše podatke možete pogledati ili obrisati na:
    ili slanjem maila na:
    marketing@sampro.rs
     
     Politika privatnosti
     
     Pravila o zaštiti privatnosti

    Privredno drušvo “SAMPRO SAMARDŽIĆ & SON” d.o.o. Beograd  (u daljem tekstu "Društvo", “mi”, "kompanija”) se bavi veleprodajom i maloprodajom računara, računarskih komponenti, kućnih uređaja, IT opreme, POS & Auto ID opreme , i pokretač web servisa www.sampro.rs. U ime društva  “SAMPRO SAMARDŽIĆ & SON” d.o.o. Beograd, zahvaljujemo se na Vašoj poseti našem web servisu, kao i na Vašem interesovanju za našu kompaniju i ponude. Ozbiljno shvatamo zaštitu Vaših podataka o ličnosti zato želimo da osiguramo da se osećate prijatno pri svakoj poseti na web servis www.sampro.rs .

     U nastavku ćemo Vas informisati o podacima koje prikupljamo prilikom Vaše posete našem web servisu te ćemo Vam objasniti načine obrade i upotrebu Vaših podataka. Ako naš web servis sadrži linkove koji Vas vode na neke druge web stranice, na tim se stranicama naša Pravila o zaštiti privatnosti ne primenjuju. Prihvatanje ovih Pravila o zaštiti privatnosti znači prihvatanje prikupljanja, obrade i korišćenja Vaših podataka o ličnosti od strane Društva, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije i uključuje uslove navedene u ovom dokumentu.

    Rukovalac

     Rukovalac je glavna odgovorna osoba za obradu Vaših podataka o ličnosti koja odlučuje o njihovoj svrsi i nameni. U ovom slučaju rukovalac je:

     SAMPRO SAMARDŽIĆ & SON d.o.o.

    Njegoševa br. 19, Zemun

    Beograd

    Republika Srbija

    Kontakt broj: 011 307 50 60

    E-adresa: office@sampro.rs

     Kontaktni podaci osobe odgovorne za zaštitu ličnih podataka

    Službenik za zaštitu podataka (DPO – Data Protection Officer) u ime SAMPRO SAMARDŽIĆ & SON d.o.o. je

    Neda Petrović

    e-mail: neda.petrovic@sampro.rs

     Ako se protivite tome da SAMARDŽIĆ & SON d.o.o. prikuplja, obrađuje ili koristi Vaše osobne podatke, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, možete poslati zahtev za prestankom obrađivanja Vaših podataka o ličnosti na e-adresu:

    marketing@sampro.rs

    Ishod toga može biti nemogućnost korištenja naše usluge.

     Vaša Prava

    Imate pravo besplatno zatražiti prijem svojih podatka o ličnosti  koje obrađuje društvo SAMARDŽIĆ & SON d.o.o.

     Osim toga, imate pravo i na sledeće:

    Pravo pristupa – pravo pristupa Vašim podacima kao i informacijama o načinu obrade istih.

    Pravo na ispravak - pravo zahteva za izmenu Vaših podataka o ličnosti.

    Pravo na brisanje - pravo zahteva za brisanje Vaših podataka o ličnosti.

    Pravo na ograničenje obrade - pravo na zahtev ograničenja obrade podataka o ličnosti.

    Pravo prenosa podataka - pravo prenosa podataka o ličnosti u strojno-čitljivom formatu.

    Pravo prigovora - pravo povlačenja pristanka, kao i prigovora na obradu podataka o ličnosti.

    Pravo žalbe nadzornom organu - pravo pritužbe koja se odnosi na Društvo možete dostaviti nadzornom organu, odgovornom za društvo SAMARDŽIĆ & SON d.o.o. 

     Ako želite iskoristiti bilo koje od navedenih prava možete nas kontaktirati na e-adresu: 

    marketing@sampro.rs

     Pritužbu takođe možete poslati i na:

     Odgovorni nadzorni organ vlasti za društvo SAMARDŽIĆ & SON d.o.o. je:

     Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

    Bulevar kralja Aleksandra 15

    Beograd 11120, Srbija

    e-adresa: office@poverenik.rs

      Kada, zašto i kako prikupljamo Vaše podatke

     Kako bismo mogli uspešno izvršavati svoje usluge i obaveze prema Vama, moramo prikupiti, obraditi i sačuvatii, a ponekad i podeliti Vaše lične podatke. U ispod prikazanoj tabeli možete videti koji su nam podaci potrebni za koju svrhu. Takođe, možete videti pod kojima uslovima delimo vaše podatke s trećim stranama.

     Lični podaci su podaci pomoću kojih se može, direktno ili indirektno, stupiti u kontakt sa Vama, poput Vašeg imena i prezimena, adrese, broja telefona, datuma rođenja, podataka o lokaciji ili elektronska adresa.

    Molimo Vas da podelite s nama samo one informacije koje su nam stvarno neophodne. S obzirom na to da Vam želimo osigurati jasan pregled informacija, prikazujemo Vam objašnjenje o obradi podataka u obliku tabele. Smatramo da tako delimo informacije na transparentan, razumljiv i lako dostupan način, jasnim i jednostavnim jezikom.

    Ispod prikazana tabela sadrži informacije koje prikupljamo o Vašim ličnim podacima. S obzirom na to da postoje različiti tipovi podataka grupisali smo ih u kategorije kako bismo ti ih jednostavnije prikazali.

      Lični podaci koje koristimo prilikom Vaše posete našoj web stranici

     Kada otvorite našu web stranicu da biste dobili inspiraciju za vašu sledeću narudžbinu, ali se ne registrujete, prikupljamo sledeće podatke:

    Kategorije podataka

    Objašnjenje

    Informacije o vezi

    Vreme poseta stranice, datum, vreme zadržavanja na stranici, izvor, odgovarajuća IP adresa, ostali podaci o procesu.

    Ove informacije prikupljamo isključivo kako bismo Vam mogli prikazati web servis. Za obradu podataka koristimo samo nužne podatke koje obrađujemo u skladu sa zakonom, minimizirajući opseg podataka na one najosnovnije.

    Lično podaci koje prikupljamo prilikom poseta našoj stranici i registraciji

     Kod prikupljanja Vaših podataka o ličnosti želimo prikupiti što manje informacija. Vodimo se politikom “što manje, to bolje”, a svi podaci koje smo prikupili imaju strogo i jasno definiranu svrhu. U slučaju da ne želite samo posetiti naš web servis, već se želize ulogovati i videti svoje prethodne narudžbine, prikupi ćemo sledeće lične podatke:

    Kategorije podataka

    Objašnjenje

    Pristup podacima

    Korisničko ime, korisnički ID, lozinka

    Podaci o vezi

    vreme, datum i trajanje korišćenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podaci o procesu

    Podaci o komunikaciji

    komentari, ocene, odgovor na komentare, komunikacija ostvarena na našem servisu

    Druge informacije

    podaci koje dobrovoljno delite s nama koristeći naš web servis u ili aplikaciju, ali i podaci dobiveni iz društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID s drugih platformi)

     U slučaju da s nama podelite lične podatke druge osobe, za to morate imati prethodni pristanak iste. Dužani ste informisati osobe čije podatke delite o načinu obrade podataka o ličnosti koji je u skladu s našim Pravilima o zaštiti privatnosti.

     Lični podaci koje prikupljamo kada posetite našu stranicu, registrujete se i pošaljete svoju narudžbinu

     Ako želite isprobati sve što Vam nudimo, neophodno je da se ulogujete putem svog korisničkog naloga, nakon čega ćete moći izvršiti narudžbu. Količina prikupljenih podataka zavisi o informacijama koje s nama podelite. Kako bismo mogli uspešno obraditi Vašu narudžbinu, potrebno je da ispunite “obavezna polja” predviđena za osnovne informacije. Bez tih informacija ne možemo obraditi Vašu narudžbinu. U polja koja nisu označena kao obavezna, ne morateupisivati tražene informacije. Ipak, ako se odlučite sa nama podeliti takve informacije, pomoći ćete nam u poboljšanju naše usluge. Osnovne informacije koje prikupljamo su sledeće:

    Kategorije podataka

    Objašnjenje

    Informacije o korisničkom nalogu (potrebne za uslugu dostave)

    ime, prezime, kompanija (neobavezno), adresa, broj telefona i/ili e-adresa, datum rođenja

    Lični podaci

    korisničko ime, korisnički ID, lozinka, nivo članstva korisnika

    Podaci o komunikaciji

    komentari, ocene ili komentari, komunikacija putem e-poruka

    Podaci o vezi

    vreme, datum i trajanje korištenja stranice, izvor, odgovarajuća IP adresa, drugi podaci o procesu

    Informacije o uređaju

    ID uređaja, operativni sistem i odgovarajuća verzija ili drugi prepoznavatelji uređaja, geolokacijski podaci

    Informacije o narudžbini

    istorija naručivanja

    Druge informacije

    podaci koje dobrovoljno delite sa nama koristeći našu stranicu, aplikaciju i sl.

    Definisana svrha i pravni osnov

     Vašee lične podatke prikupljamo samo onda kada je to potrebno. Prikupljanje podataka o ličnosti potrebno je kako bismo Vam mogli pružiti uslugu našeg web servisa. Podatke prikupljamo i obrađujemo u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije. Pristanak lica na koje se podaci odnose, poštovanje pravnih obaveza i legitimni interesi rukovaoca je pravna osnova prema kojoj vršimo obradu podataka o ličnosti. Sve o svrsi i pravnoj osnovi obrade podataka možete saznati u niže prikazanoj tablici:

    Šta je svrha

    Zašto obrađujemo podatke u ovu svrhu

    Proces naručivanja i dostave

    Vaši se lični podaci obrađuju i tokom naručivanja. Kad šaljete svoju narudžbinu, u zavisnosti od toga jeste li registrovan korisnik ili gost web servisa, obrađuju se podaci o Vašem korisničkom nalogu. Narudžbinu šaljemo , a zatim proveravamo je li uspešno izvršena dostava .

    Kategorije podataka o ličnosti:

    Pristup podacima

    Informacije o nalogu

    Podaci o vezi

    Podaci o komunikaciji

    Informacije o uređaju

    Informacije o narudžbnii

    Ostale informacije

    Pravna osnova:

    Kako bismo Vam osigurali dostavu i kako bismo kontaktirali naše partnere moramo imati Vaše lične podatke (ispunjenje ugovora).

    Sigurnost i zaštita

    Želimo Vam ponuditi najbolju moguću uslugu zbog čega nam je stvarno važan odnos sa Vama, ali nije svaki posetilac naše stranice dobronameran poput Vas. Kako bismo zaštitili našu uslugu i izbegli potencijalne rizike, moramo prikupiti lične podatke koji nam pomažu identifikovati potencijalne pretnje. Takođe, Vaše podatke čuvamo i kako bismo Vas mogli obavestiti o zaštiti istih zbog toga beležimo da li Vam je došlo obaveštenje, kao i jesu li Vam dostupna Pravila o zaštiti privatnosti.

    Kategorije podataka o ličnosti:

    podaci o vezi

    podaci o pristupu

    Pravna osnova:

    Zakonski smo dužni zaštititi Vaše podatke na odgovarajući način (u skladu sa zakonskom obvezom) i u našem interesu je zaštita naše kompanije (legitimni interes).

    Dalja obrada podataka zavisna od našeg legitimnog interesa

     Naš je zadatak, osim svrhe i pravne osnove, da obrađujemo i lične podatke zbog tzv. legitimnih interesa. Legitimni  interesi obrade podataka je posebno važan za kompaniju zbog obrade u svrhu sigurnosti mreže i informacija kao i zbog direktnog marketinga.

     Vaše lične podatke koristimo kako bismo zadovoljili svoje legitimne interese uz uslov da ne ugrozimo Vaša prava i slobode. Da bismo uskladili naše interese sa Vašim pravima uveli smo prilagođene kontrolne mehanizme. Obrade podataka koje su opisane ispod u tekstu predmet su četverostranog testiranja koje služi osiguravanju Vaših prava i sloboda. Kao deo četvorostranog testa, najpre se proverava da su prikupljeni podaci (1. Test podatka o ličnosti) podaci o ličnosti. Zatim se testira je li svrha zakonita (2. Test svrhe) i jesu li lični podaci koji će biti prikupljeni u skladu s principima prikupljanja podataka (3. Test nužnosti). Na samom kraju testiramo i ravnotežu interesa (4. Test ravnoteže). Ako procenimo da možemo osigurati zaštitu Vaših podataka od bilo kakvog rizika, mi ćemo ih obraditi na pravnoj osnovi legitimnog interesa. Takve obrade uključuju:

    Obrade na osnovu legitimnog interesa

    Objašnjenje

    Reklamiranje

    Ponude s vaučerima, popustima i promocijama kao i upitnike i  istraživanja u svrhu poboljšanja naše usluge, slat ćemo Vam putem e–maila. Uvek možete prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja. Ako želite prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja ili te zanimaju dodatne informacije možete nam poslati e-mail na: marketing@sampro.rs

    E-mail marketing

    Naš je cilj sprečiti generički newsletter i nekontrolirane marketinške mere. Upravo zato biramo modele prilagođene Vašim interesima i kontaktiramo Vas samo onda kada verujemo da bi Vam se određena informacija mogla svideti. Ako želite prekinuti obradu svojih podataka u svrhu reklamiranja ili Vas zanimaju dodatne informacije možete nam poslati e-mail na: marketing@sampro.rs

    Utisci

    U slučaju negativnog utiska korisnika upućen , na kvalitet usluge dostave, određeni podaci (ime korisnika i broj telefona) dostavljamo partnerima , sa ciljem rešavanja primedbe upućene . Partner obrađuje podatke na osnovu legitimnog interesa. 

    Merni podaci

    Kako bismo poboljšali sopstvenu uslugu prikupljamo različite merne podatke koje ne možemo dodeliti niti Vama niti Vašem profilu. Takvi nam podaci pomažu u poboljšanju reklamiranja.

    Spajanje i preuzimanje, promena vlasnika

    Ako dođe do spajanja s drugom kompanijom ili do preuzimanja naše kompanije, toj ćemo kompaniji preneti Vaše podatke. Naravno, traži ćemo od kompanije da obradu tvojih podataka uskladi s Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti.

    Ostale informacije

    Ako dobrovoljno odlučite s nama podeliti informacije koje nisu obavezne, pomažete nam u poboljšanju naše usluge. Reč je o podacima koje nam pružaš prilikom poseta našem web servisu, koristeći našu aplikaciju, ali i putem drugih izvora poput društvenih mreža ili drugih javnih baza podataka (npr. korisnički ID na drugim platformama)

     Kada brišemo Vaše podatke?

     Vaše lične podatke brišemo, prema propisanim pravilima, čim se ispuni njihova svrha. U zavisnosti od svrhe obrade podataka, primenjuju se različita pravila o brisanju podataka. Prikupljeni podaci imaju i naznaku s pravilom brisanja. Kada istekne period zadržavanja podataka, sačuvani podaci će biti izbrisani. Čuvanje ličnih podataka koji se obrađuju u svrhu našeg poslovanja može iznositi najduže 2 (slovima: dve) godine.

     Vaše lične podatke možemo izbrisati ako to zatražite od nas putem e-maila koji je naveden u ovom dokumentu. Ako ne zatražite brisanje svojih podataka, mi ćemo ih izbrisati nakon 2 (slovima: dve) godine.

     Vaš ćemo korisnički nalog ukloniti ako je neaktivan više od deset godina. O brisanju Vaših podataka ćemo Vas najpre obavestiti e-mailom koji ćemo Vam poslati na e-mail adresu s kojom ste se registrovali na naš web servis.I pored zahteva za brisanjem podataka, zbog zakonskih odredbi obvezni smo sačuvati deo istih.

     Osim naših pravila o brisanju podataka, postoje i pravila o periodu zadržavanja podataka, koja takođe moramo poštovati. Primera radi, porezni podaci se moraju čuvati šest do deset godina, a u nekim slučajevima čak i duže. Posebna pravila o periodu zadržavanja podataka zavise od lokalnih zakonskim uslova.

     S kim delimo Vaše podatke?

     U ovom delu želimo da Vas informišemo o tome s kim i pod kojim uslovima delimo Vaše podatke. Cilj nam je transparentno deliti Vaše podatke s trećim stranama.

     Koje treće strane imaju pristup Vašim ličnim podacima?

    Nikada nećemo proslediti vaše podatke neovlašćenim trećim osobama. S obzirom na to da u sklopu našeg poslovanja primamo usluge određenih pružaoca, dajemo im ograničen i strogo praćen pristup Vašim ličnim podacima. Pre nego što prosledimo osobne podatke kompanijama-partnerima na obradu, svaka će kompanija biti pojedinačno revidirana. Svi primaoci podataka moraju ispuniti uslove zakonske zaštite podataka i moraju, valjanim dokazima, dokazati potrebni nivo zaštite podataka o ličnosti.

     U ispod prikazanoj tabeli želimo na transparentan i jasan način informisati Vas o svim našim primaocima podataka te o razlozima deljenja Vaših podataka o ličnosti:

     

    Primaoci podataka

    Razlozi

    Spoljni pružaoci usluge

    Članovi/zaposleni društva SAMARDŽIĆ & SON d.o.o.  komuniciraju sa spoljnim pružaocima usluga. Spoljni pružaoci usluga podstiču naše poslovne aktivnosti procenom i poboljšanjem naših marketinških kampanja, omogućavanjem personaliziranog reklamiranja, IT rešenjima te sigurnim proverama (prepoznavanje i uklanjanje grešaka).

    Članovi društva Digital Vision doo

    Uvek nastojimo efikasno koristiti resurse, što u ovom kontekstu znači da podstičemo jedni druge u poboljšanju obrade podataka. S obzirom na to da i sama informacija o podacima o ličnosti predstavlja njihovu obradu, želimo te informisati o tome da određeni zaposleni spoljni pružaoci usluga takođe mogu imati ograničen pristup bazi podataka o ličnosti.

    Nudimo zajednički sadržaj i usluge što uključuje i tehničku podršku sistema.

    Nećete primati neželjene newslettere ni druge promotivne materijale naših partnera.

    Zakonska ovlašćenja i pravni postupci

    Nažalost, može se dogoditi da se neki naši korisnici ili pružaoci usluga ne ponašaju pošteno te da nas žele oštetiti. U ovakvim slučajevima nismo samo obvezni prema zakonu predati lične podatke nadležnim organima, nego je i u našem legitimnom interesu izbeći štetu i sprovesti tužbu.

    Merni podaci

    Kako bismo vam u kontinuitetu mogli osigurati bolju uslugu, redovno procenjujemo uspeh ili potencijalne uzroke neuspelih marketinških mera. Zbog toga analiziramo, primera radi, otvaraju li se naši newsletteri i sam sadržaj.

    Ostale informacije

    Podaci koje nam pružate dobrovoljno dok koristite web stranicu, aplikaciju ili srodne aktivnosti, ali i iz drugih izvora kao što su društveni mediji ili druge (javne) baze podataka (npr. User-ID drugih platformi)

    Kojim zemljama prenosimo Vaše podatke?

     Pojedini obrađivači koji mogu da pristupe ličnim podacima, imaju sedište u stranim zemljama, i to pre svega u državama članicama EU odnosno u državama članicama Konvencije Saveta Evrope 108.  Iznošenje podataka u ove države se vrši na osnovu podrazumevanog nivoa primerene zaštite ličnih podataka u tim zemljama, u skladu sa zakonom.

     Ukoliko pojedini obrađivači imaju sedište izvan gore pomenute grupe zemalja, iznošenje podataka bi bilo moguće isključivo uz primenu odredbi člana 65. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, kojim se reguliše prenos uz primenu odgovarajućih mera zaštite.

     Informacije o kolačićima

     Definicija kolačića i koje kolačiće koristimo:

    Kako bi posete našem web servisu i/ili aplikaciji bio što atraktivniji te kako bismo optimizovali korišćenje nekih funkcija, koristimo tzv. kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke sačuvane na tvojim uređajima. Neki kolačići se brišu nakon isteka sesije pretraživača, odnosno nakon zatvaranja tvog pretraživača (tzv. kolačići sesije). Ostali kolačići ostaju na Vašim uređajima te pomoću njih možemo prepoznati pretraživača prilikom Vaše sledeće posete na naš web servis (trajni kolačići). Na svom pretraživaču možete odabrati opciju da Vas informišu o postavkama kolačića te da sami donosite odluku o tome hoćete li prihvatiti ili zabraniti kolačiće u specifičnim situacijama ili pri svakoj poseti web stranici. Blokiranje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše stranice ili aplikacije.

     Koje kategorije kolačića postoje

     Neophodni kolačići su potrebni jer Vam omogućuju navigaciju i korišćenje web servisa i svih njegovih funkcija. Bez ovih kolačića ne može se garantovati funkcionalnost web servisa. Funkcionalnost web servisa uključuje sve radnje na web servisu (npr. unos teksta) pa čak i navigaciju po web stranici.

     Funkcionalni kolačići omogućuju da se na web servisu sačuvaju informacije koje su prethodno upisane (npr. korisničko ime, jezik ili lokacija) te da poboljšaju mogućnost pružanja bolje usluge. Ovi kolačići prikupljaju anonimne informacije i ne mogu pratiti tvoje korake na drugim web stranicama.

     Izvedbeni kolačići prikupljaju informacije o korištenju web servisa - npr. koje stranice korisnik našeg web servisa najčešće posećuje i prima li ikada poruke o grešci na našem web servisu. Ovi kolačići ne čuvaju informacije o identitetu korisnika. Prikupljene informacije su sažete (grupirane) i anonimne. Ovi se kolačići koriste isključivo u svrhu poboljšanog rada stranice te u svrhu boljeg iskustva korisnika.

     Kolačići za marketinške svrhe se koriste u svrhu ciljanog reklamiranja prilagođenog korisniku i njegovim/njenim interesima. Koriste se za ograničavanje oglasa te mere učinkovitost reklamnih kampanja. Oni beleže tvoj poset web servisu. Ova se informacija može deliti s trećim stranama (npr. oglašivačima) u svrhu poboljšanja targetiranja i reklamiranja.

     Prigovori na korišćenje kolačića

     Ako ne želite da društvo Digital Vision doo beleži informacije o Vašoj poseti na naš web servis, možete isključiti tu opciju. U slučaju da ne želite koristiti kolačiće možete isključiti tu opciju u svom pretraživaču. Ako izbrišete kolačiće ili koristite druge pretraživače moraćete ih ponovno isključiti na svakom pojedinačnom pretraživaču ili uređaju.

     Kolačići trećih strana

     Google AdWords

    Google AdWords kolačiće koristimo za praćenje konverzija. Google Adwords je analitički servis kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Kada pristupite našem web servisu putem Google oglasa, Google Adwords će postaviti kolačić na Vaš uređaj (“kolačić preusmeravanja”- izvedbeni kolačić). Ovaj će kolačić nestati nakon 30 dana te neće služiti za ličnu identifikaciju posetioca. Ako kolačić nije nestao prilikom poseta određenoj stranici, možemo prepoznati je li posetioc kliknuo na oglas te je li Google preusmerilo korisnika na naš web servis. Svaki oglašivač ima različite kolačiće. Iz tog se razloga kolačići ne mogu pratiti putem web stranice oglašivača. Informacije prikupljene preko kolačića koriste se za kreiranje statistike konverzije korisnika Adwordsa. Oglašivači će videti ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas te će videti koliko je korisnika preusmereno na označenu stranicu za praćenje konverzije. Oglašivači neće imati informacije za identifikaciju korisnika. Ako ne želite učestvovatii u procesu praćenja možete blokirati kolačiće putem postavke koja onemogućava automatske kolačiće. Možete onemogućiti kolačiće za praćenje konverzije tako da u pretraživaču, na domeni “googleadservices.com”, postavite blokiranje kolačića.

     Google Analytics

     Uz Google AdWords sarađujemo i s Google Analyticsom. To je analitički servis kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”). Informacije koje dobijamo putem Google Analytics kolačića govore nam o Vašem korišćenju našeg web servisa i obično se prenose i čuvaju na Google serveru u SAD-u. Na našim je stranicama aktivna opcija za IP anonimnost, tako da je IP adresa korisnika unutar država članica EU te u drugim državama koje su vezane Ugovorom o europskom ekonomskom prostoru unapred onemogućena. Samo će u izvanrednim slučajevima potpuna IP adresa biti poslana Google serveru (u SAD) gde će biti i skraćena. Google će koristiti ovu informaciju kako bi ocenio Vaše korišćenje naše web stranice, kako bi prikupljao izveštaje o Vašim aktivnostima te kako bi pratio web stranice drugih usluga. IP adresa koja je dostupna Google Analyticsu neće biti povezana s drugim Googleovim podacima. Imate opciju prekidanja čuvanja kolačića u svojim podešavanjima pretraživača, ali moramo Vas upozoriti da u ovom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije web stranice.

     Takođe, možete sprečiti Google da prikuplja i obrađuje podatke koje je proizveo kolačić prilikom Vašeg korišćenja web stranice (uključujući i Vašu IP adresu) instalacijom dodatka na pretraživač koji je dostupan na ovom linku:

    http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

     Facebook alat za ponovno ciljanje korisnika

     Alat za ponovno ciljanje korisnika web stranice od kompanije Facebook Inc. (1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) koristimo u slučaju da ste korisnik Facebooka. Ovaj alat će proizvesti neidentifikacijski kontrolni broj koji će biti poslan Facebooku na analizu u marketinške svrhe. S druge strane, mi enkriptiramo Vašu e-mail adresu te ju šaljemo Facebooku u enkriptiranom obliku. Prepoznavanjem kolačića i prenosom šifrirane informacije Facebook će Vam pružati preporuke ciljanog proizvoda u obliku personaliziranog reklamnog oglasa.

     Možete odustati od korištenja Facebook alata na poveznici:

    https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences

     MailChimp

     Mailchimp je platforma kompanije The Rocket Science Group, LLC za slanje promotivne elektronske pošte (The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA ). Ukoliko ne želite da primate promotivnu elektronsku poštu, možete se odjaviti ovde: 

    https://digitalvision.rs/unsubscribe

     Pravo izmene

    Zadržavamo prava za promenom Pravila o zaštiti podataka u skladu sa zakonskim odredbama. Obavestićemo Vas o svim važnim promenama, kao što su promene svrhe obrade podataka o ličnosti ili ostvarivanje novih svrha.

     Završni savet

     Zaštita Vaših podataka o ličnosti nam je od izuzetne važnosti zbog čega preduzimamo određene tehničke i organizacione mere zaštite. MolimoVas da imate na umu da ste upravo Vi vlasnik/ca svojih podataka i što manje informacija podelite, to više kontrole imaš. Primera radi, ako želite pretraživati anonimno i ne želite da mi, ili naši pružaoci usluga, analiziramo Vaše pretraživanje, možete napraviti promene u podešavanjima svog pretraživača. Ako ne prilagodite podešavanja, mnogi će pružaoci usluga sačuvati podatke koje podelite s nama. U retkim će se slučajevima kreirati personalizirana referenca, ali uviek možete pretraživatii u “Incognito načinu” Google Chrome pretraživaču ili u “Privatnom načinu” Firefox preglednika.

     Ažuriranje i promena

     Delovi Izjave o privatnosti mogu da se menjaju ili ažuriraju. Pre upotrebe naših ponuda proverite važeću izjavu o privatnosti kako biste bili upoznati sa svim promenama ili mogućnostima ažuriranja.

     Pravni propisi

     GDPR i ZAKON O ZAŠTITI PODATAKA O LIČNOSTI

    Obrada Vaših podataka koje ste dali SAMARDŽIĆ & SON d.o.o., regulisana je u GDPR-om u svakoj primenljivoj verziji. Dakle, prikupljanje, obrada, korišćenje i širenje informacija (u daljnjem tekstu: Korišćenje podataka) dopušteno je ako to dopuštaju  GDPR i svaki put važeći Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ili drugi pravni propis i/ili ako je osoba pristala na to.

     Ažuriranje uslova korišćenja

     Zbog stalnih tehničkih i zakonskih inovacija, uslovi korišćenja moraju da se s vremena na vreme menjaju, odnosno ažuriraju. Pre svake poslovne saradnje sa nama, upotrebe naših softvera ili rada kod nas, možete se putem našeg web sajta ili pisanim zahtevom u sedištu naše kompanije upoznati  sa najnovijim izmenama i dopunama opštih uslova poslovanja i politikom o privatnosti.

     Autorska i druga prava

     Sav sadržaj na našim “web-sajtovima”, dokumentima ili softverskim programima, uključujući tekstove, slike i grafičke prezentacije, audio i video-datoteke, osim ako nije izričito navedeno drugačije, je naše vlasništvo. Sadržaj se ne sme koristiti u javne ili komercijalne svrhe (preuzimanje, reprodukcija). Za izmene, prevode i druge obrade sadržaja unapred je potrebno pismeno dopuštenje SAMARDŽIĆ & SON d.o.o. Neovlašćena upotreba ili zloupotreba svih oznaka, logotipa firme SAMARDŽIĆ & SON d.o.o. je zabranjena. Stoga upozoravamo da kršenje naših autorskog prava ili drugih zaštićenih prava može za posledicu da ima krivičnu prijavu.

    Kontakt sa SAMARDŽIĆ & SON d.o.o.

     Ako imate pitanja u svezi sa odredbama o zaštiti podataka o ličnosti, upotrebom naših softvera, pristup našim web-sajtovima, molimo pošaljite nam e-mail sa naslovom „Zaštita podataka” na sledeću e-mail adresu:

    neda.petrovic@sampro.rs

    ili na fizičku adresu sedišta kompanije

    SAMARDŽIĆ & SON d.o.o. Beograd, ul. Njegoševa br. 19, Zemun, Republika Srbija.

    Ovaj dokument proizvodi pravno dejstvo danom donošenja i važeći je bez potpisa i pečata (elektronski dokument).

    Datum donošenja dokumenta:

    21.07.2020.

    RUKOVODILAC

    SAMARDŽIĆ & SON d.o.o. Beograd